Trebuie să creezi

2 minute de citit

Orice om trebuie să scrie. Orice om trebuie să aibă o prezenţă pe internet pentru că prezenţa pe internet devine din ce în ce mai importantă şi foarte asemănătoare cu prezenţa în… societatea reală (sună dubios şi ieftin, dar dacă vrei sigur înţelegi ideea). Orice om trebuie să ştie să expună şi să dezbată idei, indiferent de canal, modalitate. Deci orice om trebuie să aibă un blog, un site, ceva acolo unde să-şi toarne manifestul şi să-şi descrie cât de cât planul care crede că va face lumea un loc mai bun 😀 Chiar şi un Quora sau StackExchange sau Trello sau orice prin care dai lumii din creierul tău.

La concluzia asta am ajuns. Bineînţeles că ştiu scuzele des întâlnite: nu toată lumea are talent la scris, nu toată lumea se pricepe la internet, nu toată lumea vrea să-şi arate moaca pe net yada yada yada. Prostii. Nu-ţi trebuie niciun talent ca să-ţi expui crezurile în scris, nu-i nicio pricepeală la Internet (e numai ceva nou de învăţat), nu-i nicio tragedie să-ţi dai numele şi moaca pe Internet, lasă paranoia. Sunt lucruri mai tragice în viaţă, aşa că să mergem mai departe şi să ne adaptăm la lumea nouă care se naşte în faţa paşilor fiecăruia.

Nu ştiu unde voiam să ajung când am început să scriu aici, chiar nu mai ştiu. Probabil sunt lucruri pe care mi le spun în gând şi pe care mă trezesc deodată că le scriu în Word. Am cumpărat de ceva timp şi varianta .com a numelui meu şi mă gândeam să fac ceva frumos acolo, ceva personal, ceva care să mă (re)prezinte. Am o sută de idei şi zero abilităţi practice de a alege una/două şi a le construi şi gata. Înot în idei şi mă înec în ele, aşa-s de multe şi mărunte; a alege unele de care chiar să mă ţin, aici îi problema. Că aşa cu idei s-au înecat mulţi şi puţini au ieşit din ele cu una, două-n mână şi cu plan de a face ceva cu ele. Etcetera.

Deci trebuie. Trebuie să creezi ceva orice-ai fi şi orice-ai face, trebuie să laşi urme înapoia ta, urme adânci că buruienile cresc şi le acoperă 🙂 Trebuie să te lupţi cu tendinţa de a găsi idei şi a le arunca la coş. Fă ceva, pune una peste alta şi creează. Acum.

P.S. A, da, de-aici am vrut să încep, dar m-am dat la vorbă. Un anunţ de angajare al cărui ton va fi din ce în ce mai des întâlnit: arată-ne ce-ai făcut sau nu ne interesezi…

Join the team behind the big idea - the Noun Project

Later edit: încă un exemplu:

Stripe job

Publicat la data: