Mă uit pe dribbble.com şi mă crucesc de cât frumos se întâmplă în lumea designului de aplicaţii (intră şi site-urile în categoria asta). Dar unde-s toate aplicaţiile astea? Am impresia că-s prea mulţi designeri talentaţi şi prea puţini programatori care să pună în aplicare ceea ce ei scot din minte, prea puţine firme care pun accent pe design şi pe experienţa utilizatorului, finalitatea aplicaţiei. Avem tone de cărţi şi articole şi specialişti în usability şi design şi totuşi aplicaţiile sunt crappy, site-urile sunt nefuncţionale, software-ul este prost şi nu-şi face treaba. Avem multe prototipuri, multe desene, multe idei, dar puţine rău aplicaţii care să arate precum se desenează.

Până acum designul a fost ca desenatul în anii de şcoală: e frumos, eşti mândru, dar nu foloseşte la nimic. Să sperăm că lucrul acesta se va schimba şi vom vedea cât mai multe aplicaţii utile şi frumoase în acelaşi timp. Să sperăm că raportul se va apropia uşor, uşor de 1 la 1 🙂

Prea mult design frumos
Etichetat pe:

2 gânduri despre „Prea mult design frumos

  • 12 aprilie 2012 la 9:29
    Legătură permanentă

    Eu am impresia ca sunt prea putini designeri web de incredere pentru aplicatii. Da, pentru siteuri de prezentare gasesti o gramada in Ro, dar pentru aplicatii… s-ar putea sa ai surprize, mai ales dpdv al seriozitatii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *