Voiam să scriu ceva despre failing at the game of love sau încă o dată despre companii și angajații lor. Dar uite la ce am ajuns până la urmă… sunt groaznic.

Bilecik e o provincie și un oraș din Turcia, iar ăsta e un fel de clip de promovare al lor. Cred. Habar nu am ce zic oamenii ăștia, nu știu despre ce e vorba, dar acest cântec, Payton Geldi, mi-a rămas în minte de când l-am auzit prima dată acum câțiva ani la Elçin Bulut. La vreo 30km de orașul Bilecik se află Söğüt, orășel care poartă numele unui vechi trib care a dat naștere Imperiului Otoman prin secolul 12. Mă bate gândul să dau o fugă p-acolo.

Și luați bine aminte la ce se întâmplă în perioada asta în și cu Turcia. Suntem pe cale să re-învățăm lecții uitate.

Payton Geldi

2 gânduri despre „Payton Geldi

 • 8 martie 2016 la 21:51
  Legătură permanentă

  In Turcia ai ce vedea: Troia si Bergama, mausoleul de la Halikarnas, Sf.Sofia, Moscheia albastra, palatul sultanilor, Pammukale una din cele mai renumite terme cu baile cleopatrei, efes si milet, casa maicii domnului in exil si a mormantului celor 7 adormiti, orasele cilicice in stanca ca in petra unde eu am sarit gardul, capadocia, konya cu dervistii rotitori si multe chesti care iti apar in cale daca te duci cu masina ( sate grecesti parasite, plantatii de portocali si maslini la liber, drumuri la inaltime sj pe coasta, etc). Cu exceptia ca mereu auzi muiezinul in orase si ca turcii sunt mai tiganosi si conduc haotic (nu semnalizeaza, eu am avut accident) s-a meritat din plin. Mancarea e mai ciudatica: masline cu branza si condimente, nu porc, nu vin. Eu am stat 2 saptamani in roudtrip luna de miere (cate 2 zile intr-un loc), si nu a fost suficient sa vad si partea cu capadocia, konya, spre siria ori iran. Vezi ca combustibilul e scump, aproape dublu. Intrarile la obiective la fel. Cazarea si mancares si hainele si bijuteriile ieftine. Se ia turceta eu atunci am trecut ilegal podul peste bosfor. In istanbul e mizerie, chiar purici in camera in plin centru Sultan Achmed. In Bodrum, Kusadasi si Pammukale e de vis-in ultimul am avut piscina termala proprie de am facut baie nud. Nu rata hammamul, sa nu te sperii, eu am simtit ca mor. Aproape 800euro am cheltuit 2 pers in 14zile si am cumparat si haine si argint. Cu 30euro pe zi gasesti 2 pers demipensiune lux. Dar de iti place cu cortul sunt zone de vis. Bafta! De vrei mai multe info si poze dai mesaj. Nu cu avionul pierzi tot farmecul si bani.

  Răspunde
 • 8 martie 2016 la 22:15
  Legătură permanentă

  Merita sa vezi cultura. Eu ca dobrogean am trait printre ei. Am avut coleg de banca musulman iar vecinele bunicii din Valu lui Traian–Hasancea sunt tataroaice (au copilarit impreuna). Am geamia langa. In curtea bunicii a intrat si popa si hogea sa dea povete. Am fost la taieri imprejur, nunti tataresti, bairam cum si ei au venit la ortodoxi cu respect. Nu e paste sa nu primeasca oua rosii si cozonac si nici bairam fara o acadea si o baclava. Sunt multe familii mixte (tataroaicele sunt frumoase unele au ochii albastri cu ochii oblici). In Dobrogea e armonie. In Valu sunt 2 geamii si 2 biserici. E altceva o calatorie in Turcia. Nu poti intelege decat acolo, cat se maj poate…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *