Vremea unității civile

1 minute de citit

Partea bună a acestor nesimțite ordonanțe date de odiosul guvern PSD e că ele au făcut ca segmenul ăla inactiv civic al societății să se trezească. Oamenii încep să vadă de ce e important să votezi și realizează că democrația nu vine gratis, ci se construiește pe responsabilitatea fiecăruia. Mai durează, dar ceea ce vede zilele astea e un început. 300.000 de oameni pe străzi în toată țara e un semn bun.

Trezirea asta nu vine ușor. A început zilele astea cu o criză, aceea fiind ruptura dintre 2 Românii destul de diferite ca nivel de trai, așteptări de la viitor și înțelegere a ceea ce înseamnă guvernare sustenabilă. Guverne corupte și nesimțite am mai avut și-o să mai avem, dar așa ruptură în societate ca asta care a început acum nu. Din păcate nu se poate altfel, trebuie să ne fie rău înainte de a ne fi bine, așa știm noi românii să evoluăm. Un pas în spate, doi în față și tot așa într-o horă care ne va mai ține mult timp la coada Europei.

Vremea unității civile n-a venit încă. Va veni atunci când niște oameni politici de școală nouă vor reuși să repare ruptura asta, să folosească oportunitatea unificării și să facă progres. Până la urmă toți românii vor același lucru: decență în guvernare, economie convergentă în cadrul Europei, educație utilă, sistem de sănătate funcțional și mai puțină corupție. Cum abordăm situația, cum pasăm puterea și cum controlăm că ea e folosită corect – aici avem de lucru.

O să fie bine. Vremea unității civile va veni dacă fiecare dintre noi își va duce crucea și va munci neîntrerupt pe bucățica lui. Hai că se poate!

Publicat la data: