Iunie. Acum niște ani pe vremea asta ne pregăteam de sfârșitul anului școlar, de medii, de premii, de coronițe, de cărți, de vacanța mare. Mergeam la școală îmbrăcați subțire și era răcoare, era iarba udă și era bine. Pregăteam serbări, învățam poezii, făceam repetiții de dansuri populare. Fânețele înverzeau de-a binelea și totul mirosea a flori. Adunam lăcrămioare și le înfigeam în borcane peste tot prin casă; florile alea țineau săptămâni.

Ziua era mai lungă ca să ai mai mult timp. De multe ori în drum spre școală duceai vaca la izlaz cu grijă ca să nu-ți murdărești hainele de școală. După școală ardeai un fotbal, cumpărai o sacoșă de pâine și mâncai una întreagă până acasă. Drumul era uscat și adidașii noi de școală de prăfuiau groaznic. Soarele ardea, era cald și timpul avea răbdare. Nu știam cine suntem și nici nu trebuia.

Nu mai știu cum e viața elevilor acum. Poate nimic nu s-a schimbat sau poate-s alte vremuri și moravuri. Odată mi-am adus aminte că nu prea am fost în excursii cât am fost copil și mi-a venit ideea să finanțez eu măcar una pentru copiii din Plaiul Nucului. Ea s-a pierdut în negura vremii ca orice idee pentru a cărei concretizare nu faci nimic și momentan nu mai pot să fac asta. După ce termin cu acest concediu prelungit și or să fie iar intrări la buget poate-mi aduc aminte de asta și o fac. Pentru că dacă nu eu, atunci cine? 🙂

Vacanța de vară
Etichetat pe:

2 gânduri despre „Vacanța de vară

 • 10 iunie 2014 la 21:37
  Legătură permanentă

  Din pacate, ori din fericire, astai-i viata. Trecutul nu il mai poti intoarce. Totul e un inceput si un sfarsit. Iti doresc doar sa te simti bine in timpul care il ai. Si sti cum e viata asta? e o balanta, uneori ai ceva si ti se ia pe alta parte. Nu poti avea tot. Nu ma intreba de ce, uitete la cer si intreaba-l pe aia de sus, si pe cel cu coarne si pe cel fara coarne. Ambii sunt la fel de puternici si fara ei nu ar mai fi viata frumoasa. Iti urez multa fericire si o viata frumoasa.

  Răspunde
 • 10 iunie 2014 la 21:41
  Legătură permanentă

  P.S. Da cu excursia e bine, o sa fi pomenit dupa. Toti suntem trecatori si inafara de copii nostri si de ce facem pentru altii nu lasam nimica, e o frectie totala. Vezi sa ii duci undeva unde sa isi aminteasca toata viata.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *