TechHub Bucureşti

1 minute de citit

Aseară s-a lansat oficial TechHub Bucharest, o iniţiativă faină a unor oameni energici şi cu dorinţa de a schimba în mai bine modul cum se creează lucruri la noi. Se vrea a fi un „sediu central” al antreprenorilor în domeniul tehnic şi-al informaţiei, un loc de întâlnire, de networking şi chiar un loc fizic de făcut treabă, pentru că se pot închiria şi birouri acolo de către persoane independente sau echipe mici.

Era nevoie de aşa ceva şi de pus în evidenţă faptul că avem mulţi oameni tehnici, buni profesionişti, dar puţine iniţiative antreprenoriale, adică încercări de a face ceva pe cont propriu, de a crea lucruri noi, de a împinge limitele deja stabilite de piaţa convenţională a muncii de la noi. Am fost şi eu prezent pentru că voiam să văd cu ochii mei cum ia naştere locul acesta.

Mă bucur că am mers cu toate că am fost un pic în plus, necunoscând prea mulţi oameni şi ce face fiecare şi neavând prea multă tangenţă cu lumea startupurilor sau a antreprenoriatului (mă supără cuvântul ăsta, dar nu ştiu altul mai bun). Dar ăsta-i scopul, să ieşi din zona de confort corporatist şi să vezi ce mai fac şi alţii, ce planuri au în derulare, despre ce vorbesc şi ce vor să facă mai departe 🙂 Mi-au venit şi câteva idei despre care nu numai că mi-aş dori să povestesc odată, ci să le şi concretizez în ceva practic, util. Mai vorbim.

E un plus pentru toată lumea, TechHub, şi sper să fie începutul a ceva frumos. Sunt din ce în ce mai puţine motive să nu ieşi din carapace şi să nu încerci să-ţi baţi o potecă; asta mă bucură nespus. Succes, oameni buni!

Publicat la data: