Tata și pisicile

2 minute de citit

Când eram mici noi iubeam pisicile, dar tata ura pisicile. Noi le ascundeam de el, el nu voia să le vadă în casă. Le bătea, le arunca din ușă, ne certa mereu. Odată a aruncat una într-un prun, așa s-a nimerit. N-a avut nimic pisica, dar cred că a fost singura durere fizică pe care am simțit-o provenită de la una psihologică. L-am urât pentru asta multe zile.

Când am plecat noi de-acasă s-a mai îmbunat. Le-a primit în casă și le-a tolerat. Acum avem acasă de ceva ani o pisică simpatică, cu niște ochi diferiți față de restul. Pare-mi-se că a găsit-o soră-mea pe drum odată, era frumoasă și-a adus-o acasă și acolo a rămas. Într-o vară pisica asta stătea ascunsă-n fân, la pândă de șoareci. Oamenii coseau fânul și tata n-a văzut-o. A dat cu coasa-n ea, a tăiat-o destul de serios în zona gâtului. A luat-o și-a dus-o acasă și el și mama au bandajat-o și îngrijit-o cum au putut. S-a recuperat, acum nu mai are nimic, e complet vindecată de parcă n-ar fi pățit niciodată nimic.

Acum vreo lună a fătat niște pui într-un loc necunoscut. Așa fac pisicile de obicei, caută din timp un loc bun și fată acolo, departe de ochii lumii și-ai prădătorilor ca să-i protejeze. Azi ne-am pus la plan și ne-am propus să-i găsim orice-ar fi. Pentru că pisoii mici sunt drăgălași 😀 Ne-am învârtit după ea și-am descoperit că-i avea în podul cu fân uscat, într-un cotlon sub o grindă. Am dat cu grijă fânul la o parte, am scormonit după ei și i-am găsit. Erau trei pisoi semănând leit cu ea și cu ochii albaștrii așa cum toți pisoii au:

Revenind, tata s-a apropiat mult de pisici și-acum le iubește și el la fel de tare. Chiar le ia-n brațe și le pupă – cine-ar fi crezut!? Motanul meu stă la țară de vreun an, l-am adus odată provizoriu și aici a rămas din varii motive, e mai bine așa pentru el. Tata îl iubește ca pe-un copil, îi dă de mâncare pe furiș, se joacă mult cu el, s-au împrietenit la cataramă. La telefon îmi povestește ce pățanii a mai avut motanul, prin ce peripeții a mai trecut și-l aud ba pe el, ba pe motan mieunând, aprobând.

Oamenii se schimbă radical. În bine.

Publicat la data: