Nu încerca să mă schimbi. De ce nu? Nu se întâmplă oricum asta? Nu ne schimbăm unii pe alții mereu? Nu-i evoluția rezultatul schimbării fiecăruia de către altcineva? Rămâne cineva mereu același? Schimbarea e bau-bau de sub pat, e naturală și totodată înfricoșătoare. Îți facilitez schimbarea, n-o împiedic, n-o întrerup, nu-i stau-n cale. O las să crească, să-nflorească, să se-ntindă, să cuprindă, să învăluie, să preschimbe. Să afle cale.

Să nu te schimbi niciodată. Oh, sigur o să mă schimb. M-am schimbat de atâtea ori. A trebuit, a venit normal, a fost ceea ce trebuie. M-am schimbat cu unii și fără alții, împreună și separat. M-am schimbat și am fost schimbat nu neapărat în bine sau rău, ci în ceea ce sunt. Contează ce sunt, nu că nu mai sunt același. Sunt pradă schimbării și nu mă împotrivesc ei.

*

Schimbă omul, schimbă-te odată cu el, schimbați-vă împreună și unul pe altul.

Schimbare

2 gânduri despre „Schimbare

 • 21 martie 2016 la 1:29
  Legătură permanentă

  Depinde la ce te referi cand vorbesti de: ” Schimbare”. E un subiect bun, interesant, al vietii si chiar al mortii, pentru unii e chiar TABU. Eu cred ca omul se schimba in principal fizic: din cauza trecerii timpului, cat si in comportament (nu stiu daca ”comportament” e chiar termenul potrivit, mai bine cred ca ar fi ”emotional”) din cauza experientelor marcante cum ar fi: schimbarea jobului din cauze neprevazute, a vietii din cauza ca asta e (adica a sortii), a plecarii omului de langa el ori a lui dintr-un loc cu o incarcare insemnata, cand apare un copil, moartea la cineva drag, accident neprevazut, si altele. Mai cred ca felul omului nu se schimba niciodata, ca de s-ar schimba e spalare de creier. Fiecare om are personalitatea sa din nastere. Ar trebui sa vezi comportamentului unui bebelus fata de altul, cum se dezvolta, e foarte interesant. Oricat ar incerca el sa se schimbe fortat, tot el ramane. Daca ai studia arta chiromantiei, ai afla ca omul are 2 maini cu semne diferite in fiecare. De ce? Pentru ca o mana reprezinta soarta, ata de la mosor, adica neprevazutul vietii si a coincidentelor care au un scop, iar cealalta mana reprezinta drumul: adica cum poti tu intervenii prin schimbare in soarta ta, ce paradox. Se spune ca unii oamenii au linia vietii taiata si asta nu inseamna neaparat moarte ori accident, ci inseamna schimbarea vietii in totalitate. Interesant acest subiect. Pacat ca ai dezbatut atat de putin. Se spune ca lupul isi schimba parul dar naravul ba. Asa si omul. Iti recomand un film interesant: ” Le dernier loup”. Vei vedea cum cineva incerca sa schimbe viata unui popor (prin comunism) si a unui lupusor tinut in captivitate. De schimbare poate vorbii cel mai bine o femeie dupa experienta marcanta a nasterii (care e atat fizica cat si psihica), cat si un barbat care rezista sa stea langa ei. Mai e vorba de ”schimbarea transmisa”… dar nu toti sunt receptivi sa o intelegea. Un alt film bun, care la final arata cum nu se schimba un om cu caracter, chiar de timpurile s-au schimbat, este : ”Le dernier seigneur des Balkans”. Cred ca cele 2 filme sunt reprezentative pentru SCHIMBARE. Mai e filmul 3 pentru schimbarea prin transmitere stramoseasca: un copil de apasi este crescut departe de bunici de catre mama sa moderna alba, iar la moartea bunicului sau un mare vrajitor indian, mama duce copilul si bunicul pune mana pe nepot, ii rosteste 3 cuvinte si ii da corbul sau, ce a urmat dupa…”SCHIMBAREA”. Evrei au un coportament ciudat, lasa adolescentul sa se duca in SABATICAL- o calatorie itiatica ca el sa devina matur.

  Răspunde
 • 21 martie 2016 la 2:14
  Legătură permanentă

  Poate ai auzit de ”Sfanta Treime” si ”Sfintele Taine” si aici e vorba de SCHIMBARE. Omul fiind un tot alcatuit din trup, duh si suflet. Sufletul e experienta vietii, unde evenimentele importante sunt marcate simbolic prin ”Sfintele Taine” din credinta ortodoxa. In alte credinte spre exemplu in Budism este vorba de experientele lui Sidartha prin lumea larga, in a ajunge la Nirvana, la schimbarea finala spre absolut. Noapte zi, tanar batran, rau bine, o fi totul o schimbare? Uite spre final ce spune Rumy: https://www.youtube.com/watch?v=MOWEccBQcks, iar Shams Tabrizi spune chesti interesante in My Path To God. Ne schimbam? ori ba? Oare? O buna intrebare si un lung subiect din veacuri. SCHIMBAREA E DOAR IN TINE…DE E…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *