Peisaj cu natură tăcând

1 minute de citit

Cristi Pascu povestea într-o zi cum că-l energizează şi-l inspiră zgomotul de cafenea, de farfurii zăngănind, de oameni plimbându-se şi de gălăgia generală de voci din background. Am să încerc şi eu asta, să văd dacă iese ceva.

Într-o zi am găsit ceva interesant, vizavi de „zgomotul din background”, un nene care înregistrează sunete ale naturii cu echipament special. Andrew Skeoch a început să facă asta acum douăş-unu’ de ani alături de partenera sa de viaţă cu care împărţea pasiunea pentru natură şi sunetele ei. Împreună au creat „Listening Earth” ca să transmită şi altora ce au descoperit ei că le aduce linişte şi relaxare. Şi, bineînţeles, ca să facă un ban grămadă 🙂

Pe site-ul lor sunt şi câteva înregistrări gratuite, ca de exemplu acest fundal cu păsări sporovăind:

Mi se pare foarte tare ideea de a înregistra ceea ce în mod normal e tăcere, adică momentul în care nu vorbeşte nimeni. Tăcerea are şi ea sunetul ei, se pare, şi e unul chiar foarte frumos.

Nu ştiu dacă sunetele astea te fac mai creativ sau mai productiv; cert e că pe motanul meu îl înnebunesc 🙂 Pe mine mă relaxează şi-mi aduce aminte de pădurile Plaiului Nucului. Ce-ar fi să mă duc să înregistrez nişte sunete pe-acolo…?

Publicat la data: