Mâna întinsă care nu spune o poveste

2 minute de citit

Când am fost în Roma am ieșit într-o seară de unul singur pe-afară. Am găsit un restaurant care părea interesant și cu ingrediente bune, Ginger Sapori e Salute. M-am hotărât la niște paste cu creveți, care au și fost foarte bune. Pentru că nu cunosc așa de bine ceaiurile și când se bea fiecare tip, i-am cerut chelnerului să-mi recomande un ceai mai de seară, care ar merge în contextul dat, aveam nevoie la gât. S-a bâlbâit puțin și n-a știut să-mi spună o poveste, ceva, orice, despre ce ceai ar fi trebuit să bea românul în Roma la ora aia.

Zilele astea mi-am reparat bicla, stătuse pe bară de vreun an de zile. Ieri am dat o tură prin oraș ca să mă asigur că n-am uitat să merg pe ea (da, știu, chestia asta nu se uită). Am ajuns prin Herăstrău și m-am oprit la o bodegă Corso să-mi iau o înghețată și s-o savurez la umbră pe-o bancă. Pentru că eram foarte distrat, relaxat și lipsit de griji i-am cerut bătrânelului să-mi recomande o înghețată bună-bună. Așa, mai degrabă să fac conversație și să văd ce se întâmplă mai departe. Bătrânelul era plictisit și n-a știut ce să zică… tot ce-am scos de la el a fost „ciocolata este bună”. Fail.

Cer prea mult dacă-mi doresc ca omul care-mi dă ceva de-ale gurii să știe un pic mai mult ca mine despre ce-mi dă? Să știe ce-i mai bun, mai proaspăt, ce merge și ce nu, să-mi dea 2-3 opțiuni pe masă și să mi le explice? Să-mi recomande ceva aleatoriu ca și cum s-ar pricepe, să se prefacă bine și eu să intru în joc și să-mi placă? În definitiv să-mi spună o poveste, bă. Asta vreau, să-mi transmită ceva mai mult decât produsul pe care-l vreau, să-l împacheteze, să pună o vorbă bună acolo, să interacționeze cu mine, să mă facă să mă simt bine că am luat ceva de la el. Bătrânelul de ieri m-a făcut să mă simt prost că am luat înghețată de acolo, că l-am deranjat din orice o fi fost în mintea lui în momentul ăla. De înghețată în sine m-am bucurat, a fost bună la umbra unui copac imens de pe-o alee lungă. Dar eram nevorbit și speram să povestesc azi pe blog cum am întâlnit un bătrânel simpatic în Herăstrău care mi-a făcut cu ochiul către un tip de înghețată anume 🙂

Publicat la data: