Implicare

mai puțin de 1 minute de citit

Nu mai poți fi sigur de nimic. Că ajung la tine postările prietenilor, că nu te calcă mașina pe trecere, că nu te împinge cineva în fața trenului, că nu te taie un pasager pe care-l iei la ocazie, că nu te fură pe față politicianul care-ți cerea acum câteva luni umil votul. Vedem cum nu se mai respectă regulile jocului. Cum tot ceea ce am luat de bun nu mai funcționează la fel, cum inerția nu se mai aplică. Suntem nevoiți să reconsiderăm lucrurile pe care le credeam stabilite, clare.

Concluziile-s clare. Implicare e ceea ce e nevoie să dovedim. Implicare în a sancționa rețeaua care ne tratează ca pe un produs, implicare și prezență atunci când ieșim în lume, implicare în respectarea legilor de către cei de lângă noi, implicare în atenționarea politicienilor corupți, implicare în educarea celor care nu au acces la informație curată.

Fără implicare din partea fiecăruia dintre noi totul se duce de râpă, atât la nivel individual cât și colectiv. Alege-ți lucrurile de care îți pasă și implică-te în îmbunătățirea lor. Fă ceva, numai nu sta deoparte.

Publicat la data: