Ilie Roşu

1 minute de citit

Ilie Roşu este unul dintre oamenii extraordinari pe care merită să-i ai în ţară 🙂 De la 20 de ani visa să alerge un maraton. După 28 de ani visul i s-a împlinit, acum are la activ 36 de maratoane. Un lucru special referitor la Ilie este că aleargă cu steagurile României şi UE în cele două mâini. E foarte greu să alergi un maraton, darămite să-l mai alergi şi cu două steaguri în mână. Pentru asta: respect.

L-am văzut pe Ilie alergând la „Semi-maratonul Petrom”, unde am alergat şi eu prima dată la o competiţie oficială, şi am furat linkul www.ilierosu.ro de pe tricoul său. Aşa am ajuns să-i citesc povestea şi să-l pun în acea categorie de oameni care poartă denumirea generică de modele, adică oameni de la care ai ce să înveţi. Mai jos o fotografie făcută de mine:

Ilie Roşu alergând la „Semi-maratonul Petrom” din Iunie 2012

Încă un gând: e interesant şi cum a ajuns să ţină un blog, cum un prieten de-al său l-a ajutat şi îndrumat în a povesti online experienţele şi poveştile prin care trece. Asta mi-aş dori şi eu, să pot direcţiona oamenii către a se manifesta într-un fel sau altul, să iasă din sedentarismul fricii de exprimare şi să se ofere lumii cu ce au ei de zis mai bun şi mai interesant, să iasă de sub anonimatul care nu-ţi aduce nimic şi să-şi asume responsabilitatea statutului de povestitor public. Nu cred că am reuşit până acum, însă este timp, iar eu nu mă grăbesc 🙂

În plus, tot interesant e cum oamenii care ajung la un moment dat al vieţii să-şi pună întrebări referitoare la dificultăţile pe care le întâmpină şi să revină la vise şi dorinţe pe care le-au avut odată, tineri sau copii fiind. Niciodată dorinţe noi, ci mai mereu vechi gânduri şi neîmpliniri îngropate în timp, aşteptând aducerea-aminte care să le scoată la iveală şi care să le ajute să se nască în ceva concret.

Acum pa.

Publicat la data: