Go west

1 minute de citit

Lecții de viață poate da toată lumea, le vezi peste tot și nici nu știi de unde vin sau dacă oamenii respectivi sunt sau nu îndreptățiți să le dea. Și din când în când toate lecțiile astea sunt doar manuale de care ți-e silă și pe care vrei să le arunci pentru că de unde să știe ăla ce-i în curtea mea? Și așa e, fiecare e în majoritatea cazurilor diferit și e greu să aplici rețete și reguli la lucruri pur personale, chiar dacă și alții au mai trecut prin ele. Dar erau ale lor, tot personale.

Și-atunci, din când în când trebuie să apuci frâiele care se trag direct din conștiința ta și să iei propriile decizii, atunci și pe loc. Bune sau rele, cine știe pe moment? Nimeni. Nu suntem roboți și nu putem face lucrurile pe atât de eficient și cu sânge rece pe cât ne-am dori. Peste timp se vor vedea rezultatele și abia atunci poți zice de-a fost bine, de-a fost greșit. Așa-i viața, îi dai înainte fără să știi unde mergi cu adevărat, ești o busolă defectă pe o mare de apă (uite, lecția de viață, chiar aci).

Ia-ți propriile decizii, acționează și nu-ți fie frică. Frica nu ajută la nimic. Frica de neprevăzut, de necunoscut, de oameni, de lipsa lor sau de durere. De o viață nouă, zilnic.

– Go West, young man, go West. There is health in the country, and room away from our crowds of idlers and imbeciles – That is very frank advice, but it is medicine easier given than taken. It is a wide country, but I do not know just where to go… – It is all room away from the pavements. […]”

Go west e o istorie cu multe fețe. Pentru fiecare om ea are o față diferită, personală. Go west, așa am să fac și eu, orice-ar însemna asta.

Sănătate, că-i mai bună.

Publicat la data: