Nu-i timp pentru filme

2 minute de citit

Recent soră-mea m-a bătut la cap să încercăm Netflix cu un abonament de grup. Zis și făcut; 2 luni mai târziu stă numai cu telefonul în mână uitându-se la ceva serial. În restul timpului doarme sau își gestionează prezența online pentru mica ei afacere cu hairstyling. Cred că așa se cheamă, hairstyling… ceva de genul ăsta. Probabil i-a venit ideea din copilărie când eu am tuns-o pe ea cu o foarfecă de tuns oi, dar despre asta o să povestesc cu altă ocazie.

Pe mine nu m-a prins așa mult. De Netflix zic, nu de hairstyling. Semi-entuziasmat și puțin sceptic, am încercat să văd vreo două comedii care s-au dovedit absolut josnice. Se pare că nu se mai fac filme la care să râzi, acum sunt la modă comedianții. Așa am auzit, nu mă pricep, media mea e un film la trei luni. Recent însă am văzut cele 4 episoade dintr-un show al lui David Letterman, My next guest needs no introduction, care mi s-a părut interesant. Are o serie de mini-interviuri cu oameni foarte cunoscuți care, cum zice și numele, n-au nevoie de nicio introducere.

Mă tot întreabă lumea de ce totuși nu mă uit la filme. Nu-i nicio filosofie aici, sunt sigur că sunt pe lume multe creații reușite, însă nu am timp de ele. Nu-s vreun ocupat cu ceva super important, dar cu timpul liber prefer să fac altceva, pur și simplu filmele nu ocupă nicio poziție pe lista mea kilometrică de lucruri pe care aș vrea să le fac. Un exemplu bun e că în timpul meu liber scriu. Scriu pe blogul ăsta de 10 ani cu o medie de vreo 2 articole pe săptămână. E mult. Unele se scriu ușor și fluent, cele din categoria Opinii, la altele muncesc mai mult, mai ales la cele despre Călătorii. Chiar dacă ăsta e un blog personal destul de neglijat, a presupus de-a lungul timpului mult timp petrecut asupra lui.

Ce-am vrut să zic cu asta? Habar n-am. Probabil că aș încuraja din nou lumea să scrie, am făcut-o de atâtea ori aici pe blog. Să-și reordoneze constant prioritățile și să lase loc lucrurilor care-i fac pe oameni să se simtă bine cu ei înșiși. N-ai nicio datorie față de nimeni așa cum ai față de tine datoria de a fi împăcat cu zilele care trec. E cel mai important lucru din lume: fii în regulă cu tine însuți. Fără asta nimic bun nu poate ieși din orice faci.

Publicat la data: