Despre citate

2 minute de citit

Recent există două trenduri: citatiştii şi anti-citatiştii. Citatiştii să zicem că sunt ăia care folosesc obsesiv, deranjant şi exclusiv citate rupte din cine ştie ce context. Anti-citatiştii sunt ăia care se vaită de citatişti şi de efemeritatea citatelor care oricum nu spun nimic. Cine are dreptate: ca de obicei, nimeni.

Să facem lucrurile clare. Ambele specii militează exagerat şi nu au lucruri mai bune de făcut decât să militeze. Citatiştii exagerează folosind prea multe citate pe care de cele mai multe ori doar cred că le înţeleg; în plus e cool să arăţi că ai citit ceva (atât de rău am ajuns). Anti-citatiştii sunt nişte hipsteri care nu cred ei în citate şi bălării ale unor oameni demodaţi şi care se vaită într-una pentru că se plictisesc. În definitiv reprezentanţii ambelor categorii citesc citate. Să ne înţelegem, toţi ăştia citesc întruna citate; unii-s mulţumiţi, alţii nemulțumiți. E atât de simplu.

Să detaliez părerea mea. În ultimul timp sunt de o debordantă toleranţă. Până la urmă oamenii trebuie să fie fericiţi, mulţumiţi, împăcaţi cu ei înşişi şi să nu ucidă pe străzi. Să fie relaxaţi pentru a crea o lume mai relaxa(n)tă. Ai văzut un citat? L-ai înţeles? Se aplică undeva într-un context al vieţii tale? Perfect, foloseşte-l, scrie-ţi-l pe tricou sau pe frunte, nu contează. Fă ceea ce te face fericit, dar gândeşte-te bine înainte de a o face, aşa cum trebuie de altfel să faci cu toate lucrurile. Pune-l pe Facebook, pe wc, pe oglindă, whateva’; important e să te relaxeze, să te facă să te simţi mai bine. Dar nu-l folosi de dragul de a-l folosi, ci gândeşte pe seama lui. Apoi, dacă ai văzut ceva urât pe Facebook, nu ştiu, un craniu proaspăt de căţeluş zdrobit pe stradă sau o poză cu un citat text ciudat – ignoră-le, banează-le, dă unsubscribe conţinutului de genul acela. Sau pleacă de lângă calculator, ieşi pe balcon, desenează. Sună-ţi părinţii, nepoţii, amanta; fă orice te face mulţumit şi te relaxează. Important e să capeţi un zâmbet pe buze sau o plăcere sau un gând bun. Fă ceva ce-ţi face plăcere şi nu lăsa o poză să-ţi strice momentul, dă-o dracu’, chiar e atât de importantă? Da’ de ce nu te crispezi de faptul că unii copii din Africa n-au după ce bea apă mai degrabă decât să te enervezi de la un citat sau o persoană mediocră? Lasă-le-n urmă şi mergi mai departe, că doar n-oi sta pe loc ca piatra. Fă ce-ţi place, nu pierde timpul văitându-te în zadar. Îs mii de lucruri de făcut şi tu te holbezi încruntat la un ecran. Numai dacă ai vedea ce caraghios/caraghioasă eşti.

Acestea fiind spuse… să fie pace-n lume şi oameni între oameni să fim. Uite, ca să relaxăm atmosfera postez o bucată de fotografie 🙂 Cine comentează şi zice că vrea şi restul fotografiei primeşte pe mail fotografia, promit. Garantez că-ţi face ziua mai bună, *if you know what I mean. *Promit solemn confidenţialitatea emailului şi a oricărei date introduse, e în regulă.

Portiune de fotografie

Disclaimer: să mă explic pentru puerili. Nu e conţinut monden şi ieftin, nu e strategie de trafic, nu e nimic porcos. E o fotografie care te calmează şi care te face să te gândeşti la lucruri mai bune decât crime şi citate enervante. E o formă a frumosului 🙂 Hai, bagă comentariu cu e-mail valid că ne lungim cu descrierea şi întârziem întâmplarea frumosului.

Publicat la data: