Chestii motivaţionale

1 minute de citit

Ca şi în cazul multor altor lucruri, majoritatea oamenilor e reticentă la chestii motivaţionale pentru că nu le înţelege 🙂 Când auzi de „motivaţional” prima dată te gândeşti la conferinţe în care se spun rahaturi, adică bullshit. Sunt multe astfel de evenimente, însă de aici şi până la a cataloga toate lucrurile motivaţionale ca fiind bullshit e cale lungă pe care doar cei slabi de înger o parcurg.

Chestiile motivaţionale-s relative, adică ce mă motivează şi mă urneşte pe mine s-ar putea să te instige pe tine la lene şi nepăsare şi viceversa. Deci trebuie spus de la început că nu există reţete de succes, ci doar potenţiale imbolduri care să-ţi aducă aminte că eşti o persoană leneşă şi că trebuie să faci ceva acum. Cam asta înţeleg eu prin motivaţional, imbolduri pe care le primeşti/găseşti/descoperi şi care te înţeapă să faci ceva şi să nu mai fii leneş. E simplu, ceva ce-ţi stimulează voinţa, pentru că despre asta-i vorba. Dacă am avea voinţă tot timpul n-ar mai fi nevoie de nimic. Am muta munţii din loc, apoi i-am duce la loc şi tot aşa.

Uite nişte chestii motivaţionale pe care eu le găsesc interesante: busy building things. Când o să mă fac mare şi-o să am un birou aşa cum îmi doresc o să pun la uşa de la intrare asta:

Începe ceva

Apoi la ieşire asta:

Termină!

Ca să-mi aducă aminte mereu lucrurile astea două: „start something”, adică să caut mereu idei, lucruri de făcut, proiecte interesante, poate locuri sau oameni; apoi „always finish”, adică să nu mai abandonez chestii aşa de repede (cum fac acum), ci să obţin ceva din ele, măcar nişte învăţăminte clare care să-mi rămână lipite de creier; ca nişte post-it-uri craniene adică…

Da, deci asta-i treaba, vroiam să scriu notele astea în jurul linkului către site-ul ăsta fain. Da’ ştii de ce? Pentru că ideea înseamnă nimic, iar execuţia totul:

Execuţia înseamnă totul

Publicat la data: