Catedrala pierzaniei neamului

1 minute de citit

Din când în când mai sar prin presă milioane și milioane de euro din bani publici pentru catedrala mântuirii neamului. Nu-i nimic anormal aici, primăria Bucureștiului își plătește furnizorii. Este o plată pentru niște servicii pe care unii reprezentanți ai Bisericii le oferă regulat cu ocazia fiecărei campanii electorale.

Degeaba ne scandalizăm, adevărul e că majoritatea populației din România ar aproba aceste fonduri. Rudele tale cel mai probabil ar aproba aceste fonduri. Nu contează că umblă viermii prin oameni în spitale, că pe la sate copiii merg kilometri întregi până la o școală dărăpănată. Contează să ne mântuim sufletul, vezi Doamne. Apoi să mergem acasă să ne batem nevestele, asta după ce am trecut pe la cârciumă să bem banii de ajutor social și să mai emitem păreri despre cum trebuie să arate familia tradițională.

Am mai zis pe aici, de vină suntem noi. Noi creăm zilnic clasa politică ce ignoră problemele reale ale societății. Noi creăm corupția. Suntem proști, săraci și ne mândrim cu asta – iată definiția mândriei de a fi român.

Nu știu ce ar trebui făcut. Probabil plusat foarte mult pe educația mai mult sau mai puțin formală a copiilor, cu adulții nu mai avem nicio șansă. Nici măcar una.

Publicat la data: