Cald într-o seară rece

1 minute de citit

Până-n Crăciun un prieten a organizat o strângere de lucruri pentru o familie mai săracă de prin Călărași. M-am băgat și eu să susțin cauza și așa am adunat de pe la amici una și alta, fiecare ce-a avut să dea de prin casă. A fost o mobilizare uriașă, am rămas plăcut impresionat, am umplut mașina până la refuz.

Într-o noapte am ajuns la o prietenă pe la Izvor. Urc, iau lucrurile, cobor, le înghesui prin mașină și dau să mă așez pe scaun să plec. Și-atunci aud o pasăre într-un copac, începuse fix în momentul ăla să cânte. Nu știu ce pasăre era exact, dar era una din-alea pe care le auzi doar primăvara. Pentru o clipă am văzut verde în fața ochilor, am simțit un aer cald bătându-mi în față, am simțit miros de flori. Stăteam așa cu ochii zgâiți pe sus ca să văd de unde venea cântecul. Dintr-o scară de bloc de lângă mine iese un paznic alături de alt bărbat. Auziseră și ei și-au ieșit să vadă pasărea. Se zgâiau la rândul lor prin copaci și la un moment dat unul din ei zărit-o și i-a arătat-o cu mâna celuilalt.

Micile momente frumoase ale vieții. Dăruiește-li-te. E dăruiește-li-te corect? Habar n-am, o să fie cald în noaptea asta.

Honne – Warm On A Cold Night

Publicat la data: