Becali

2 minute de citit

Tam, tam, Becali la puşcărie. Evenimentul care iar va diviza un popor şi-aşa ciopârţit de diverse apartenenţe şi simpatii pentru infractori notorii, noul subiect care se va tot discuta pe la televiziuni murdare şi prin ziarele partidelor. Zgomot, mult zgomot. E bine că că s-a-ntâmplat asta, e păcat că nu tragem învăţămintele necesare din faptul că au de gând să-l bage la zdup.

Unii vor zice că Becali e victimă şi că alţii mai mari ca el ar trebui băgaţi la închisoare. Justiţia noastră e departe de a fi perfectă şi nu toţi infractorii au fost prinşi sau pedepsiţi, aşa este. Dar pedepsirea trebuie să înceapă de undeva şi dacă tu crezi că ar trebui să înceapă cu ăia cei mai mari şi să continue frumos în ordinea descrescătoare a greutăţii infracţiunilor atunci eşti un naiv pentru că realitatea nu funcţionează aşa, mai ales că nu avem cea mai bună Justiţie. Justiţia e fuzzy şi tot ce sper e ca şi ăia mari, care or fi ei, să fie dovediţi, prinşi şi pedepsiţi mai aspru ca Becali; sper în mai bine.

Locul lui Becali este în închisoare şi cine nu vede asta e iar naiv. Omul şi-a căutat-o, a încălcat legea cu bună ştiinţă şi oricine face asta trebuie pedepsit. Ai călcat în străchini, te tai, asta-i regula. Cineva îmi spunea că bine a făcut Becali că i-a sechestrat pe ăia care i-au furat maşina acum ceva timp, că şi-aşa Justiţia n-ar fi făcut nimic. NU avem dreptul să ne facem dreptate de capul nostru, indiferent de cât de proastă e justiţia. Tu îţi dai seama la ce se ajunge dacă fiecare îşi face dreptate ca Becali? Doamne fereşte de-aşa idee! Tot ce putem face e să împingem fiecare dreptatea mai departe, fiecare cum poate. I-am prins pe ăia care mi-au furat maşina? Îi predau Poliţiei aşa cum îmi cere legea, nu-i gâdil la tălpi că sunt eu şmecher şi fac ce-mi pofteşte mânia.

Vai, dar ce o să facă Steaua, au distrus-o ăştia dacă-l bagă pe Becali la puşcărie. Nu ştiu ce are fiecare-n cap, dar eu unul nu vreau o echipă crescută cu bani murdari. Să moară Steaua pentru dreptate dacă e nevoie şi să renască din cenuşă, aşa cum trebuie să se întâmple cu orice lucru crescut ilegal. Dreptate mai întâi de performanţă, în asta cred.

Vai, dar Becali e om bun, că dă bani la săraci şi pupă crucea. Sfinţească-se iar crucile pupate de Becali că pocite au fost. Tot ce a atins gura aia spurcată trebuie spălat şi curăţat de şapte ori câte şapte. Becali nu-i om bun dacă fură prin prejudiciu milioane de români care muncesc şi apoi dă lei la ţigani şi cerşetori. Ruşine de tot ce s-a făcut cu banii ăia, deşi mă îndoiesc că s-a făcut ceva util. Un ipocrit şi-un fariseu a fost Becali şi aşa va rămâne în istorie, nimic mai mult.

Închisoare pentru Becali şi pentru oricine încalcă legea. Să-i urmeze iar Năstase şi Băsescu şi Voiculescu şi toată şleahta. Aşa să fie.

Publicat la data: